Elektrik Elektronik Teknolojisi

1. Alan Tanıtımı

Televizyondan bilgisayara, telefondan elektrik süpürgesine günlük yaşamın vazgeçilmez parçaları haline gelmiş birçok eşya elektrik-elektronik teknolojisi alanında yer alan ürünlerdir.

Elektrik-Elektronik teknolojisi alanı üretim, ihracat ve istihdamıyla ülke ekonomisine yaptığı birinci derece katkının yanında diğer sektörlere olan etkileriyle ikinci derece katkılarda da bulunmaktadır. Bu alandaki teknolojik gelişim ve değişim, girdi olarak elektrik-elektronik teknolojisi ürünlerini kullanan birçok sektörde de kaliteyi ve verimliliği arttırmaktadır. Günümüzde, elektrik-elektronik alanındaki ürünler ve kullanılan teknoloji hızla değişmektedir. Dolayısıyla bu alan sürekli gelişen, dinamik bir yapıya sahiptir. Alanın bu özellikleri Ar-Ge (Araştırma-Geliştirme) çalışmalarının ve nitelikli personel istihdamının önemini artırmaktadır.

Zaman içinde gelişen ve özellikle 1990'lı yıllardan itibaren hızlı bir şekilde büyüyen sektör

• Bilişim,
• Tüketim cihazları,
• Telekomünikasyon,
• Profesyonel endüstri cihazları ve
• Askeri elektronik cihazlar

Alt sektörleri ile 2002 yılında büyük bir ihracat gelirine ulaşmıştır.

2. Mevcut Dallar

Okulumuz mevcut alanımızda Elektronik ve Haberleşme dalında eğitim öğretimini sürdürmektedir.

Bu dalda yetiştirdiğimiz öğrenciler fabrika ve atölye gibi işletmelerde:

• İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak çeşitli elektronik devreleri yapma,

• İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak elektrik-elektronik devre hesaplamaları ve temel elektrik devre kanunları deneylerini yapma,

• İş sağlığı ve güvenliği tedbirleri doğrultusunda bilgisayarlı simülasyon yazılımlarında elektronik devreleri çizme, simülasyonlarını yapma ve baskı devrelerini çizme,

• İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak mikrodenetleyici ve güvenlik devrelerini yapma ve kodlama,

• İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak görüntü cihazlarının kurulumunu, bakımlarını ve onarımlarını yapma,

• İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak haberleşme tesisatı devrelerini yapma

Gibi birçok görevi üstlenmektedirler.

Bu görevleri yapabilecek meslek elemanlarında aranan özellikler ise

• İş ahlakına sahip olan,
• Tüm duyu organları işlevlerini tam olarak yerine getiren,
• El ve parmaklarını ustalıkla kullanabilen,
• Sabırlı, dikkatli, tedbirli ve titiz,
• Mekanik konulara karşı ilgili ve yetenekli; alet ve makinelerle uğraşmaktan hoşlanan
• Başkaları ile iş birliği içinde çalışabilen,
• Bilgisayar, fen bilimleri, matematik, yabancı dille ilgili ve bu alanlarda başarılı,
• Sorumluluk duygusu gelişmiş kişiler olması gerekir.

3. Öğretmenlerimiz

Elektronik öğretmenlerimiz  Mustafa Okçu

4. Öğrenci sayıları ve Profili

Okulumuz 2023-2024 eğitim öğretim yılında açılmıştır.Bu yüzden bünyemizde bu alandan sadece iki sınıfımız vardır.9/A ve 9/B sınıflarımızda ortalama 30 öğrenci vardır.Okulumuz bu alanda bölgedeki tek okul olmasından ve bölgenin sanayi bölgesi olmasından  dolayı öğrenciler tarafından tercih edilmektedir.

5. Atölye imkânları

Bölümümüzde okul dersliklerinin yanı sıra 2 atölye vardır.

6. Bölüm etkinlikleri

Bölümümüz öğrencilerinin yıl boyunca yapmış oldukları çalışmalar yıl sonunda sergilenmesi planlanmaktadır. Ayrıca öğrencilerimizin bilgi ve deneyimlerinin arttırılması amacıyla fuarlara ve firmalara teknik geziler düzenlenmektedir.

Yayın: 17.09.2023 - Güncelleme: 17.09.2023 13:57 - Görüntülenme: 160