Plastik Teknolojisi

1. Alan Tanıtımı

Plastik Teknolojisi alanı, plastik üretim teknolojileri ve üretim süreci, plastik kalıp teknolojileri ve kalıp üretimi ile ilgili yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

Plastikler hafif, dayanıklı ve kolay şekil verilebilir olmaları sebebiyle vazgeçilmez malzemeler olarak sanayide kullanılmaktadır. Şekillendirme kolaylığı, elektrik izolasyon özelliği ve alev almayacak şekilde elde edilebilme özelliği, plastikleri günlük yaşantıda vazgeçilmez kılmaktadır. Türkiye'nin coğrafi olarak Avrupa ile Asya'nın buluştuğu noktada yer alması, Türk plastik endüstrisinin ihracatının giderek artmasında avantaj sağlamaktadır. Türk plastik ürünleri dünyada 124 ülkeye ihraç edilmektedir. Plastiklerin, her türlü dayanıklı tüketim malzemesi, otomotiv parçaları, ambalaj malzemesi, borular, mobilyalar, tekstil ürünleri, ayakkabı, orijinal donanım parçaları vb. çok geniş bir kullanım alanı bulunmaktadır.

2. Mevcut Dallar

Okulumuz mevcut alanımızda Plastik Teknolojisi dalında eğitim öğretimini sürdürmektedir.

3. Öğretmenlerimiz

4. Öğrenci sayıları ve Profili

Okulumuz 2023-2024 eğitim öğretim yılında açılmıştır.Bu yüzden bünyemizde bu alandan sadece iki sınıfımız vardır.9/C ve 9/D sınıflarımızda ortalama 30 öğrenci vardır.Okulumuz bu alanda bölgedeki tek okul olmasından ve bölgenin sanayi bölgesi olmasından  dolayı öğrenciler tarafından tercih edilmektedir.

5. Atölye imkânları

Bölümümüzde okul dersliklerinin yanı sıra 2 atölye vardır.

6. Bölüm etkinlikleri

Bölümümüz öğrencilerinin yıl boyunca yapmış oldukları çalışmalar yıl sonunda sergilenmesi planlanmaktadır. Ayrıca öğrencilerimizin bilgi ve deneyimlerinin arttırılması amacıyla fuarlara ve firmalara teknik geziler düzenlenmektedir.

Yayın: 17.09.2023 - Güncelleme: 17.09.2023 13:55 - Görüntülenme: 137